Acest site este de vanzare.
Contact: 0749 041 069
Logare
Utilizator:
Parolă:
Ai uitat parola?

Nu ai cont? Crează-ţi unul, durează numai câteva secunde! Click aici.

e-pets.ro
iulie 2017
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Cazare cu animale

Asociatia pentru protectia animalelor Robi

Rottweiler


Câine - Rottweiler - Daisy

     Țara de origine a rasei este Germania iar acești minunați câini sunt folosiți la pază, apărare și ca animale de companie.

     Rottweiler-ul are un corp musculos, robust, cu structură pătrățoasă. Înălțimea la nivelul greabănului este de 61-68 cm pentru masculi și de 56-63 cm pentru femele. Greutatea ideală este de aproximativ 50 kg.

     Botul este de aceeași lungime ca și craniul, dentiția în foarfecă este deosebit de robustă. Ochii sunt de culoare maro, iar urechile sunt înalte, triunghiulare și căzute.

     Câinii acestei rase au o blană nu prea lungă, groasă și aspră, cu un strat inferior gros. Culoarea este întotdeauna neagră cu pete maronii. Ocazional, apar exemplare cu părul lung, dar nu sunt foarte apreciate. De asemnea, o pată albă pe piept nu este agreată.

     Îngrijirea unui Rottweiler este relativ ușoară. Pentru îndepărtarea părului mort și deprins în perioada de năpârlire folosiți o mănușă din cauciuc. Dacă doriți ca blana să lucească, există loțiuni speciale pentru acest lucru. Mențineți ghearele scurte și urechile curate.

     Acest câine este inteligent, ascultător, loial necondiționat stăpânului său și familiei, vigilent, protectiv, curajos, puternic și impozant, poate fi gelos dacă se acordă ateție altcuiva.

     Un Rottweiler își va apăra familia și teritoriul până la capăt. Majoritatea au o tendință de a se atașa cel mai mult de o singură persoană.

     Rottweilerii au o fire destul de dominantă și, astfel, au nevoie de de un dresor echilibrat și calm. Învățați puiul ce poate și ce nu poate face, și în această privință rămâneți neclintiți. Când un Rottweiler a fost crescut și dresat corespunzător, el va fi loial familiei și va reprezenta un bun companion de joacă pentru copii. Pisicile și alte animale din gospodărie vor fi acceptate necondiționat atăta timp cât câinele a avut experiențe pozitive cu ele. Unii Rottweileri pot avea un comportament dominant față de alți câini și vor dori să se impună.

     Prietenii și rudele vor fi primiți cu entuziasm, însă străinii nu se vor putea apropia mai mult de gard. Rottweilerul este un câine de pază excelent.

     Asigurați-vă că exemplarul dumneavoastră are parte de multă mișcare deoarece are nevoie de ea. Alergatul în pădure sau în câmp deschis, alergatul pe lângă o bicicletă, înotul sau aportul unei mingi îl face foarte fericit.