Acest site este de vanzare.
Contact: 0749 041 069
Logare
Utilizator:
Parolă:
Ai uitat parola?

Nu ai cont? Crează-ţi unul, durează numai câteva secunde! Click aici.

e-pets.ro
septembrie 2017
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Cazare cu animale

Asociatia pentru protectia animalelor Robi

Filme la acvariu

   Share
Utilizator de nivel “Cristal”  - MembruDenisa Roxana (25 decembrie 2011)

acvarii  Paris 

... o idee originala si neasteptata, nu-i asa?

Se intampla la Paris, la acvariul numit Cineaqua. Aflat la cativa pasi de zonele cele mai frecventate de turisti si, deci, cele mai aglomerate (Turnul Eiffel, Trocadero, Sena),  acvariul reprezinta o surpriza pentru orice vizitator.

Pesti (Adriana Ionita)

Filmele te insotesc pe toata durata vizitei - chiar daca pornesti de la o serie de bazine amenajate in mod clasic -, ecosisteme Atlantice si din Mediterana, recife si estuare, langa fiecare bazin existand un ecran care extinde aria reprezentata prin speciile existente.

Astfel, langa "tunelul rechinilor", una dintre zonele cele mai spectaculoase ale acvariului, in care poti vedea de jos exemplarele care inoata deasupra ta, exista ecrane care iti permit observarea unor detalii microscopice, altfel greu de identificat: structura unui solz de rechin, localizarea si forma dintilor, pozitia branhiilor in momentul deschiderii fantelor branhiale. "Tunelul rechinilor" are cca 10 m intaltime si 33 m lungime si adaposteste 24 de exemplare, majoritatea provenite din Oceanele Pacifice si India sau din Marea Mediterana: Carcharinus melanopterus, care are pana la 2 m lungime, identificabil datorita extremitatilor negre ale inotatoarelor sale, Stegostoma fasciatum (rechinul zebra sau rechinul leopard), numit asa pentru ca in faza de juvenil are corpul presarat cu benzi care se reduc apoi la pete brune, Carcharhinus plumbeus (rechinul gri) sau Nebrius ferrugineus (rechinul doica) care desi atinge 3,2 m lungime, este una din speciile cele mai putine agresive si mai greu de observat  in mediul natural, datorita caracterului evaziv si timid .

Zona Caraibelor te primeste cu un mozaic cromativ si al formelor caracteristic recifelor de corali: pestele chirurg, pestele inger, ca si cunoscutul Nemo inoata in vegetatia subacvatica exotica sau printre tentaculele anemonelor de mare.

Momentul cel mai asteptat este, fara indoiala, cel al "bazinului tactil" - pisicile de mare, sau crapii chinezesti - acestia din urma dand irizatii aurii apei datorita culorii lor rosu-portocaliu, se lasa mangaiati de vizitatori.

Asa incat, daca veti avea ocazia sa vizitati Parisul, nu ezitati sa va opriti si la Cineaqua, acvariul care transforma filmul in realitate si transpune imaginile mediului marin in film.


Bibliografie

BioPlanet Comentarii la acest articol
Nu a fost adăugat nici un comentariu.


Alte articole
Acvarii si acvaristica

Odata rezevata doar unor savanti si cercetatori cu preocupari foarte serioase, astazi fenomenul acvaristic si-a dobandit un statut mult mai popular.


Plante exotice de acvariu - substratul

Un acvariu pentru un adevarat impatimit al acestuia, fara plante cat mai multe si mai diversificate amplasate, nu are nici un farmec. De aceea vom cauta sa explicam necesitatile de sol ale plantelor. De multe ori alegerea substratului este in functie de ceea ce este prioritar in acvariu: plantele sau pestii.


Alegerea nisipului pentru acvariu

Practica acvaristica arata ca folosirea unui nisip prea fin la amenajarea unui bazin nu se recomanda. Un astfel de nisip nu permite o circulatie normala a aerului si a apei in masa sa, provocand putreziri ce degradeaza apa. Acest lucru se cunoaste imediat dupa mirosul neplacut pe care-l capata apa din acvariu si care de multe ori se raspandeste in incapere.


Amenajarea acvariului pentru pestii discus

Unii acvaristi, nemultumindu-se doar cu frumusetea unui discus, creaza veritabile peisaje acvatice cu o vegetatie bogata pentru acestia.