Acest site este de vanzare.
Contact: 0749 041 069
Logare
Utilizator:
Parolă:
Ai uitat parola?

Nu ai cont? Crează-ţi unul, durează numai câteva secunde! Click aici.

e-pets.ro
septembrie 2017
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Cazare cu animale

Asociatia pentru protectia animalelor Robi

Despre serpi

   Share
Utilizator de nivel “Cristal”  - MembruGeorgiana Stoian (31 octombrie 2015)

hranire serpi  reproducere serpi  sarpe 

Unii serpi sunt specializati din punct de vedere al hranei, in vreme ce altii au o dieta diversificata, incluzand si alti serpi. Animalele mici sau cele care nu se pot apara sunt inhatate si inghitite; cele mai mari sau capabile sa riposteze trebuie anihilate cu ajutorul veninului sau prin sufocare inainte de a fi mancate.

Digestia unei mese copioase poate dura mult, procesul incepand in cavitatea bucala, gratie sucurilor salivare concentrate. Veninul in sine este un cocktail de sucuri digestive modificate, care de obicei actioneaza rapid asupra sistemului nervos sau sanguine al prazii.

Sarpe (Fotograf: Melinda)

Inghitire - maxilarele flexibile si pielea foarte elastica permit serpilor sa inghita o prada mai mare decat capul lor. Inghitirea unei mese voluminoase poate dura mai multe ore.

Sufocare - un sarpe constrictor isi ucide prada sufocand-o. De fiecare data cand victima expira, se incolaceste mai strans, pana ce respiratia inceteaza.

Majoritatea serpilor depun oua, dar multi nasc puii vii. Speciile din regiunile temperate se imperecheaza de obicei primavara, la scurt timp dupa ce ies din hibernare, si depun ouale - se nasc puii vara. Speciile tropicale se pot imperechea dupa ploaie si uneori au un sezon de imperechere lung, depunand in fiecare an mai multe serii de oua.

Masculii si femelele se gasesc unii pe altii folosind feromoni, iar curtarea este rareori elaborata. Serpii nu sunt parinti grijulii, desi pitonii si alte cateva specii se incolacesc in jurul oualor.

Puii de sarpe sparg coaja oului cu ajutorul unui dinte temporar, ascutit. Puiul este adesea strans incolacit in cochilie si poate fi chiar de 7 ori mai lung decat oul.


Bibliografie

Animale. Ghid vizual complet al lumii salbatice. Coordonator David Burnie.Comentarii la acest articol
Nu a fost adăugat nici un comentariu.


Alte articole
Miscarea serpilor

Serpii au dezvoltat diverse modalitati de a se deplasa, pentru a compensa lipsa membrelor. Fiecare metoda implica folosirea diferita a coastelor si a muschilor atasati de acestea, dar depinde si de greutatea sarpelui, de viteza cu care trebuie sa se deplaseze si de tipul de suprafata pe care se afla.


Reptile

Reptilele au o respiratie exclusiv pulmonara. Tegumentul reptilelor este impermeabil. Din cauza adaptarii la viata terestra, pielea reptilelor este puternic cornificata.


Concepţii greşite despre şerpi

1. Parfumul iasomiei, al lemnului de santal şi alte parfumuri atrag şerpii. - FALS. Parfumul atrage insectele, insectele atrag broaştele, iar broaştele, care fac parte din hrana şerpilor, atrag şerpii.